Gezelschap

Tall Tales Company maakt beeldende circusvoorstellingen waarin objectmanipulatie en acrobatiek worden gebruikt om verhalen te vertellen. Vanuit een fascinatie voor de menselijke natuur maakt het gezelschap gelaagde en toegankelijke voorstellingen; magisch, met risico en een vleugje humor.

Tall Tales is opgericht in 2012 door Harm van der Laan en Maartje Bonarius. Hun samenwerking ontstond al op de circusopleiding van Codarts Rotterdam waar zij zich specialiseerden in luchtacrobatiek (Maartje) objectmanipulatie (Harm) en partneracrobatiek (samen). Na een korte vervolgstudie in Toulouse besloot het duo terug te keren naar Rotterdam, om vandaar uit heel Nederland te laten kennismaken met circus als kunstvorm. Onder leiding van theatermaker Luc van Esch creëerden ze ‘Weg’ (2012), een acrobatische en poëtische theatervoorstelling over een koppel dat gevangen zit in een relatie. Na deze ervaring hadden ze de smaak te pakken en maakten samen met Luc van Esch ‘Solo’ (2013) over de (on)mogelijkheden van romantische liefde en ‘Langs’ (2017) een avondvullende theatervoorstelling over eenzaamheid, met jongleren, (lucht) acrobatiek, magie, dans en theater.

Tussendoor maakten Harm en Maartje samen de voorstelling ‘Turbulentie’ (2013) een familievoorstelling over een piloot en een stewardess die gaan vliegen zonder vliegtuig.

In One of these days (2018), koos het makersduo voor een meer choreografische insteek. Samen met Thomas Falk werd een voorstelling gecreëerd waarin voor het eerst ook wordt gespeeld met vier performers.

In 2019 werden Bonarius en Van der Laan als tweede circustheatermakers ooit geselecteerd voor de ‘nieuwe makersregeling’ van het Nederlands Fonds Podiumkunsten. Square Two (2020) is de eerste voorstelling die volledig door Tall Tales Company gecreëerd en gespeeld wordt. Een locatievoorstelling waarin jongleerpatronen en beeldende kunst versmelten.