Lezing in Allard Pierson Museum

Op 17 november 2022 neemt artistiek leider Harm van der Laan ons mee door de geschiedenis van het circus. Nieuwe vormen van circus worden steeds populairder. Het hedendaagse circus profileert zich als een vernieuwende kunstvorm, vol cross-overs met andere disciplines en voorstellingen rond maatschappelijke thema’s. Maar wie zich in de geschiedenis verdiept, leert al snel dat circus en theater historisch gezien heel dicht bij elkaar lagen. In deze lezing neemt Harm van der Laan ons mee op een reis door vier millennia van theatervormen van circus en acrobatische theatervormen, gebaseerd op de circuscollectie. Harm van der Laan doceert circusgeschiedenis bij Codarts Rotterdam en is artistiek leider van Tall Tales Company. Deze interessante gratis lezing vindt plaats op donderdag 17 nov om 15.00 uur in Allard Pierson, Amsterdam.

Terug naar nieuwsoverzicht