Tall Tales gaat in residentie bij het Bach Festival en opent samen met B’Rock Orchestra & Vocal Consort uit Vlaanderen het festival op vrijdag 21 juni.

Het openingsconcert In Your Hands is een ode aan 300 jaar Johannes-Passion. Onder leiding van gitarist/componist Kalle Kalima wordt een unieke kamerversie gemaakt met slechts vier zangers, strijkers, fluit, vintage synthesizer en elektrische gitaar. De essenties van de geselecteerde aria’s en refreinen worden ondertussen gevisualiseerd in een emotionele taal van beweging, spanning en bevrijding, door vier acrobaten van Tall Tales Company. Een totaal nieuwe muzikale en visuele vertaling.

Misschien gaat Bachs onsterfelijke zetting van Jezus’ laatste dagen in wezen… over ons. Hoewel de muziek en de tekst al eeuwen oud zijn, nodigen ze uit om na te denken over de keuzes die wij in ons eigen leven maken. Hoe nemen we verantwoordelijkheid, hoe zien we onze angsten onder ogen, hoe gaan we om met verlies en hoe dromen we over een toekomst, welke toekomst dan ook?

Tall Tales speelt op 29 juni ook Square Two op het Bach Festival in Dordrecht.

Tickets en programma Openingsconcert en Square Two