Teacher training

Ben je een luchtacrobaat en wil je jouw didactische vaardigheden verbeteren? Weet je precies wat te doen in een noodsituatie tijdens de les en wanneer jij persoonlijk aansprakelijk bent? Wil je een lesplan opstellen of de nieuwste strategieën voor blessurepreventie leren?

De internationale expert Amanda Miles komt naar Rotterdam en geeft een docent training in de Tall Tales Studio. Haar gedegen en holistische aanpak is bedoeld voor zowel docenten die hun didactische vaardigheden willen ontwikkelen als luchtacrobaten en artiesten die hun kennis willen leren overdragen. Deze vijfdaagse cursus omvat vier kern luchtdisciplines: trapeze, hoop, silks en touw.

De onderwerpen in de cursus zijn:
• spotting technieken
• opzetten van een lesplan
• lichaams- en bewegingstechnieken
• omgaan met noodsituaties
• strategieën voor blessurepreventie
• basis van rigging en aansprakelijkheid
• lesgeven aan studenten met speciale behoeften

De cursus eindigt met een lesvoorbeeld, waarbij de cursisten de kans krijgen om een curriculum op te stellen en leersituaties te testen.

Deze cursus is geschikt voor zowel beginnende docenten als ervaren docenten die hun expertise willen uitbreiden.

Hier vindt u een link naar het prospectus.

Over docent

Amanda Miles Robins is de oprichter van My Aerial Home en Air Dance. Getraind als professionele danseres aan de Arts Educational Schools, danste ze professioneel voordat ze een agent werd voor commerciële dansers, modellen en choreografen.

Amanda stapte vervolgens over naar theater- en televisieproductie en werkte 20 jaar als freelance televisieproducent voor alle grote omroepen en was talentexecutive bij Disney Channel. Ze mede-oprichter van Comedy Rep, waarbij ze comedy pionierde in het Soho Theatre. Amanda begon met luchtacrobatiek als hobby, waarbij ze trainde in het volwassenenprogramma van The Circus Space (nu het National Centre for Circus Arts) op de statische trapeze en het touw, en ontdekte dat het haar danstalent aanvulde.

Amanda heeft lesgegeven en choreografieën gemaakt voor vele bedrijven, waaronder Carnival Cruises en P&O; werk gecreëerd voor Naughty Boy bij de MOBO Awards; samengewerkt met Cirque Bijou voor hun show Extraordinary Bodies; trapeze pionierend voor mensen met depressie bij Status Employment; en samengewerkt met talloze artiesten om nieuwe acts te creëren en hun luchtacrobatiekvaardigheden te ontwikkelen via onze professionele kortlopende programma’s.

Praktische info

Schema
15-19 Juli
Maandag tot Vrijdag 10:00-17:00

Taal
Engels

Leraar
Amanda Miles

Kosten

€ 695 (inclusief certificaat)

Online boeken