Openingsconcert: In your hands

Speciale projecten

Het Bachfestival Dordrecht opent met een ode aan 300 jaar Johannes-Passion. B’Rock Orchestra & Vocal Consort, onder leiding van gitarist/componist Kalle Kalima, brengen een unieke kamerversie van het werk met slechts vier zangers, strijkers, fluit, vintage synthesizer en elektrische gitaar. De essenties van de geselecteerde aria’s en refreinen worden ondertussen gevisualiseerd in een emotionele taal van beweging, spanning en bevrijding, door vier acrobaten van artist in residence Tall Tales Company. Een unieke muzikale en visuele vertaling. Beleef het werk zoals je nog niet eerder gedaan hebt, het is Bach op het scherpst van de snede en op ongelooflijke hoogte!

B’Rock en Tall Tales nemen in deze versie de Johannes-Passion onder de loep. Misschien gaat Bachs onsterfelijke zetting van Jezus’ laatste dagen in wezen… over ons. Hoewel de muziek en de tekst al eeuwen oud zijn, nodigen ze uit om na te denken over de keuzes die wij in ons eigen leven maken. Hoe nemen we verantwoordelijkheid, hoe zien we onze angsten onder ogen, hoe gaan we om met verlies en hoe dromen we over een toekomst, welke toekomst dan ook?

Tickets te koop bij Bachfestival

Speellijst Openingsconcert: In your hands

Openingsconcert: In your hands
Special Tales
Square 2.1

Credits

Programma
Johann Sebastian Bach – Johannes-Passion, BWV 245 (versie 70 minuten)

Tall Tales Company
acrobaten Swantje Kawecki, David Mupanda, Charles Hession, Harm van der Laan

B’Rock Orchestra & Vocal Consort (BE)
Cecilia Bernardini – concertmeester
Kalle Kalima – elektrische gitaar & composities
Rebecca Huber – viool
Manuela Bucher – altviool
Patrick Sepec – cello
Petteri Pitko – synthesizer
Tami Krausz – fluit
Bobbie Blommensten – sopraan
Rosina Fabius – alt
Fabian Kelly – tenor
Hans Wijers – bas

Bachcafé
Geniet vanaf 21:45 uur nog even na met een drankje en live muziek bij De Witt!


Special Tales

Speciale projecten

Met enige regelmaat ontwikkelt Tall Tales Company eenmalige performances voor bijzondere momenten. Zo creeërden we met 18 dansers en acrobaten een openingschoreografie voor het werk ‘Rivier, Boot, Stad’ in het Dordrechts Museum en lieten we in de Kunsthal in Rotterdam de werken van Alexander Calder tot leven komen in kinetische jongleerpatronen.

Heeft u ook een droom waar theatraal circus in voorkomt, neem dan contact met ons op!

"Prachtige acrobatische overwinning van hindernis, grens en hek, spectaculair voor het oog en ontroerend voor het hart, als metafoor voor de levensreis en de actualiteit van op grenzen stuitende migranten."

Wilma Suto over Rivier, Boot, Stad

Speellijst

Voor professionals

Boekingen

Square 2.1

Speciale projecten

Drie jongleurs, een beeldend kunstenaar en een warme poëtische stem nemen je mee op een route door je huis. Ze laten je wegdromen bij mooie herinneringen, brengen je een magische ervaring en zorgen ervoor dat je je eigen omgeving met compleet andere ogen bekijkt.

Square 2.1 is een virtuele circus performance in de vorm van een wandeling door je eigen huis, met een unieke mix van circus, beeldende kunst en poëzie. Voor een optimale circusbeleving heb je het volgende nodig:

Let op:
Square 2.1 is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar.
Een ticket geeft gedurende 72 uur toegang voor één huishouden.

“Mooi in zijn eenvoud, bedwelmend in zijn ritme. Tijdens Square 2.1 nemen drie topjongleurs de kijker mee op een verrassende tocht door het eigen huis.”
De Volkskrant

“Een verrassende circusact. […] Geen clownesk optreden, maar een serie diepzinnige video’s waarin circus, kunst, poëzie en magie worden verbonden met het geheime ritme van getallen.”
De Telegraaf

“Zo ontstijgt je huis even aan het alledaagse – wat na tweeënhalve maand volop thuiszitten een onverwachte maar welkome afwisseling is.”
Theaterkrant

“Square 2.1′ is een ervaring die nog lang blijft hangen.”
Vandaag en Morgen

Koop hier je tickets en kijk direct!

"Mooi in zijn eenvoud, bedwelmend in zijn ritme. Noem het praktische wiskunde, bewegende architectuur of speelse schoonheid: Square 2.1 van Tall Tales Company"

De Volkskrant over Square 2.1

Achtergrond

Wat begon als een pandemie-project nam uiteindelijk een grote vlucht. Meer dan een video-voorstelling is Square 2.1 een virtuele ervaring. Je verkent je eigen woonomgeving, voert opdrachten uit, én je ziet een voorstelling. Dit bijzondere concept kreeg niet alleen veel aandacht in de Nederlandse pers, internationaal staat de voorstelling inmiddels bekend als een succesvol voorbeeld van een voorstelling waarin de digitale en fysieke wereld worden samengebracht.

Voor professionals

Boekingen

Credits

Concept
Maartje Bonarius, Harm van der Laan

Spel
Joris de Jong, Harm van der Laan, Maartje Bonarius

Beeldende kunst
Don Satijn

Video
Piet van Steen

Dramaturgie
Luc van Esch

Muziek
Jasper Boeke

Coproductie
Rotterdam Circusstad